Z ruin Gdańska. Ulica Długi Targ nr 47 / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) ([nakładem własnym autora], 1945)
Przedstawia widok Długiego Targu w Gdańsku. Odcinek między Ratuszem Głównego Miasta a Dworem Artusa.