Ex Libris Jaroslav Bloch / C. - Cinybulk, Vojtech (1915-1994) ([wydawca nieznany], 1961)
Przedstawia mężczyznę w płaszczu z książką w ręku stojącego przy stawie, po którym pływa łabędź, w głębi za drzewami wieże kościoła. Napis u dołu po prawej stronie: Ex Libris Jaroslav Bloch. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty.