[Brama św. Jakuba przed 1881]. ([Gdańsk], 1885)
Przedstawia widok na Bramę św. Jakuba w Gdańsku przed jej rozebraniem w 1881 r. Na pierwszym planie tor kolejowy i parowóz.
Odbitka fotograficzna jest powieleniem wcześniejszej akwarelii, wykonanej przed 1881 r.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Autor nieznany praca niesygnowana.
Miejsce i data powstania według tematu i techniki.
Keywords: Brama Świętego Jakuba (Gdańsk, Polska).; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce