Ex Libris Dr Jerzego Jurkowa / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1965)
Przedstawia postać człowieka z zaznaczonym sercem i żołądkiem, u dołu napis: Ex Libris Dr Jerzego Jurkowa. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem autograf aut. i data.