Polska i Polacy w zwierciadle faktów : perspektywa społeczna - Pilch, Tadeusz (1939- ). (2014)
Geneza państwa i ustroju politycznego, demokracja proceduralna, model państwa a model polityki społecznej, neoliberalna ortodoksja, sakralne imponderabilia polskiej polityki, dziecko - polski wyrzut sumienia, młodzież - pokolenie odwróconych pleców, sprywatyzowana dojrzałość, dramatyczna perspektywa - starość w Polsce.
Tytuł nagłówkowy.
Zawiera ilustracje.
Bibliografia na stronie 33.