Ze Zbiorów Biblioteki Gdańskiej Polskiej Akademii Nauk / W. J. - Jakubowski, Wojciech (1929-2024) (1966)
W centrum herb Gdańska, dwa krzyże i korona (bez tarczy herbowej). Na prostokątnym obramowaniu, wzdłuż krawędzi, znajduje się podwojony napis: ZE ZBIORÓW * BIBLIOTEKI GDAŃSKIEJ * POLSKIEJ AKADEMII NAUK. Sygnatura artysty w obrębir kompozycji.