Polonica : widowisko słowno muzyczne dla uczczenia Roku Moniuszkowskiego / E. L. Karłowski. - Karłowski, Eustachy ([wydawca nieznany], 1972)
Plakat informujący o wydarzeniu w Teatrze Muzycznym w Gdyni 17.12.1972 r. Plakat w kolorystyce czerwieni i czerni przedstawia popiersie Stanisława Moniuszki.