Mikołaj Gogol - Ożenek - Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1979)
Afisz teatralny premiery, która miała miejsce16.06.1979 r. w Teatrze Wybrzeże. Reżyseria Ryszard Major, scenografia Jan Banucha.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- 1945-1990.; Teatr -- Polska -- 1945-1990.