Wczoraj : pogadanki o niepodległym dwudziestoleciu / Kajetan Morawski. - Morawski, Kajetan (1892-1973) (Wydawnictwa Seryjne Polskiej Fundacji Kulturalnej, 1967)
Pogadanki wygłaszane w Rozgłośni Polskiej Radia "Wolna Europa".