Czarne i białe w kolorze - Lutczyn, Edward (1947- ).; Zjednoczenie Rozpowszechniania Filmów ([Warszawa] : ZRF, 1978)
Przedstawia twarz czarnego człowieka z wojskowym hełmem na głowie. W nosie biała kość.
Na plakacie dodatkowe informacje: Film z Wybrzeża Kości Słoniowej; Oscar dla najlepszego filmu roku 1977; reżyseria: Jean Jacques Annaud; w rolach głównych: Jean Carmet, Jacques Dufilho; produkcja: Les Arthur Cohn Productions.
Sygnatura z lewej strony obok kompozycji: Lutczyn.
Przy nazwisku autora data: 78.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Plakaty filmowe -- Polska -- 1945-.; Film francuski; Polska; Plakat filmowy