[Afisz. Incipit] Zarządzenie Starosty Powiatowego Pow. Kartuskiego w sprawie "Akcji czystości". (Kartuzy : [wydawca nieznany], 1949)
Afisz nakazujący oczyszczenie miasta, marzec 1949 r.
Keywords: Kartuzy (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.