Ottmar Premstaller Ex Libris Emil Kotrba. - Kotrba, Emil (1912-1983) (1960)
Przedstawia biegnącą dziewczynę z wiankiem na głowie, przy jej nogach stoi borsuk, u góry napis: Ottmar Premstaller Ex Libris. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.