Gombro wśród "ludzi dobrze wychowanych" / Wojciech Browarny. - Browarny, Wojciech (1970- ).
Recenzja książki: "Patagończyk w Berlinie" : Witold Gombrowicz w oczach krytyki niemieckiej / wybór i opracowanie Marek Zybura ; przy współpracy Izabeli Surynt. Kraków, 2004.