Dąb / Stryjec Ryszard. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1963)
Przedstawia duże drzewo na tle morza z łodziami rybackimi. Pod drzewem stojący rybak. W stylizowanej koronie drzewa przedstawienia ptaków i kotów.