Słownik podstawowy polsko-marokański / Przemysław Kafel. - Kafel, Przemysław (Wydaw. Uniwersytetu Jagiellońskiego, 2004)
Słownik jest pierwszą polską publikacją leksykograficzną dialektu marokańskiego jęz. arabskiego, używanego w Rabacie.