Żagle III - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1961)
Przedstawia fragment żagla i olinowania statku.
Pod kompoz. ołówkiem ręką aut. tyt., nr odbitki, sygn. i data: Żagle III 2/10 I. Kuran-Bogucka 1961. Miejsce wyd. wg działalności aut.