Ludność świata a rozwój gospodarczy / Tomasz Wites. - Wites, Tomasz (1977- ).
Zmiany liczby ludności na świecie, zależności między wzrostem liczby ludności, a rozwojem gospodarczym w literaturze przedmiotu.