Ludność świata a rozwój gospodarczy - Wites, Tomasz (1977- ). (2012)
Zmiany liczby ludności na świecie, zależności między wzrostem liczby ludności, a rozwojem gospodarczym w literaturze przedmiotu.
Tytuł nagłówkowy.
Zawiera ilustracje.
Bibliografia na stronie 134.