Ekslibris Jerzego Mamicy / E. Grabowski. - Grabowski, Edward (1904-1966) ([wydawca nieznany], 1961)
Na pierwszym planie pół koła zębatego i połówka zegara, obok liść i kwiat, w głębi dworek. U dołu z lewej strony napis: ekslibris Jerzego Mamicy, pod wyobrażeniem autograf artysty i data.