Dorstein Illia Hialtalin erster Mahler aus Island. ([Niemcy], 1817)
Przedstawia portret w popiersiu Thorstein Elias Hjaltelina (1771-817), islandzkiego malarza miniatur i pejzaży, działającego w Brunszwiku.
U dołu pod kompozycją tytuł.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Miejsce powstania według języka i tematu.
Data powstania według tematu i techniki.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Portrety -- Niemcy -- 19 w