Zoppot (Verlag: Clara Bernthal, 1905)
Pocztówka wieloczęściowa przedstwiająca atrakcje i zabytki Sopotu: kościół św. Jerzego, Dom Zdrojowy, kościół Gwiazda Morza, Zakład Balneologiczny, ul. Obrońców Monte Cassino (Seestrasse), Łazienki Północne, Plac Zdrojowy, panoramę Sopotu, Willę Stolzenfels, plażę, Dolinę Młyn, molo, ok. 1909 r.