Zoppot - Clara Bernthal (Gdańsk). (Danzig : Verlag: Clara Bernthal, 1905)
Pocztówka wieloczęściowa przedstwiająca atrakcje i zabytki Sopotu: kościół św. Jerzego, Dom Zdrojowy, kościół Gwiazda Morza, Zakład Balneologiczny, ul. Obrońców Monte Cassino (Seestrasse), Łazienki Północne, Plac Zdrojowy, panoramę Sopotu, Willę Stolzenfels, plażę, Dolinę Młyn, molo, ok. 1909 r.
Erlöserkirche ; Kurhaus ; Meeressternkirche ; Warmbad ; Seestrasse ; Familienbad ; Kurgarten ; Gesammtansicht ; Stolzenfels ; Strandleben ; Thalmülhe ; Seestag.
Data wg budowy poczt. i przedstawienia.