Mikołaj Kopernik / W. Lewandowski. - Lewandowski, Wincenty (1909- ). ([nakładem własnym autora], 1972)
Przedstawia portret w popiersiu Mikołaja Kopernika otoczony przez wizerunki gwiazd i planet, fasady Kościoła Mariackiego w Krakowie i katedry we Fromborku, wizerunek monet polskich i orła z monogramem Zygmunta Starego.