Danzig ([S.l. : s.n., 1890)
Przedstawia panoramę Długiego Pobrzeża od Zielonego Mostu do Bramy Świętojańskiej, w centralnym punkcie obrazu Żuraw, ok. 1900 r.
Data wg techniki wykonania i przedstawienia. Kolorowany tech. litografii.