Wykład publiczny : Prof. Dr Romana Pollaka z Poznania / Towarzystwo Literackie im. Adama Mickiewicza Oddział Gdański. ([wydawca nieznany], 1953)
Afisz informujący o wykładzie pod protektoratem Polskiej Akademii Nauk w Gdańsku 22.11.1953.