[9/5 12 Kneipab Linke Seite Kneipab erstes Haus v[on] Sonnemann gehörig]. - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk : aut. odbitki Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia fragment ulicy na Rudnie (obecnie ul. Elbląska), ujęcie w kierunku Bramy Elbląskiej, w głębi dom, który należał prawdopodobnie do rodziny Sonnemann, 1912 r.
Tyt. wg opisu na negatywie, i data wg inwentarza PAN BG.