Christianus Gabriel Schroeder Praeconsul Civitatis Gedanensis Natus VIII Novembris MDCXCII Denatus XXIX Decembris MDCCLXII - Houbraken, Jacobus (1698-1782).; Wessel, Jacob (1710-1780). (Amsterdam, 1764)
Przedstawia portret w ujęciu 3/4 Christiana Gabriela Schroedera.
U dołu w polu kompozycji tytuł, sygnatura autora wzoru, autora oraz miejsce i data powstania: Christianus Gabriel Schroeder Praeconsul Civitatis Gedanensis Natus VIII Novembris MDCXCII Denatus XXIX Decembris MDCCLXII.; Jacob Wessel pinx.; J. Houbraken sculps. Amst 1764.
Keywords: Grafika -- Holandia -- 18 w; Portrety -- 18 w