Ex Libris Zbigniew Strzałkowski - Bortowski, Andrzej (1938- ).; Strzałkowski, Zbigniew (1933-2017). ([S. l.], 1970)
Przedstawia Pietę, u góry i wzdłuż prawej krawędzi napis: Ex Libris Zbigniew Strzałkowski. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wypobrażeniem autogr. aut. i data.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.