Abraham Calovius Doctor Theologus Primum In Monteregio Profesor Extra Ordinem, Tum Dantisci Ad Aedem SacrosanctaeTriados Pastor Et Gymnasio Praefectus - Heckenauer, Leonhard (165.-1704?). (Augsburg, 1685)
Przedstawia portret w ujęciu 3/4, siedzący Abraham Calovius (1612-1685).
U dołu pod kompozycją tytuł, daty życia portretowanego: oraz sygnatura autora i miejsce powstania: Leonhard Heckenauer Sculpsit Aur. V.
Czas powstania według biografii autora i portretowanego.
Keywords: Portrety -- Niemcy -- 18 w