Johannes Maukischius, sacro-sanctae Theologiae Doctor - Romstet, Christian (1640-1721). ([Niemcy], 1668)
Przedstawia portret w półpostaci w bogatym obramieniu ornamentalnym Johanna Maukischa (1617-1669).
U dołu w polu kompozycji kartusz zawierający tytuł.
Miejsce i czas powstania na podstawie działalności autora i biografii portretowanego.
U dołu w polu kompozycji, w narożnikach, wpisane w ornament sygnatury autora i autora pierwowzoru: M. Thiel pinxit, C. Romstedt fecit.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 17 w; Portrety -- Niemcy -- 17 w