Z ksiąg o sztuce Piotra Hniedziewicza [Brudnicki Marek]. - Brudnicki, Marek (1912-1985) (1941)
Figura Nike z Samotraki, z prawej napis: Z ksiąg o sztuce Piotra Hniedziewicza. Sygn. aut. w obrębie kompoz.