[Afisz. Incipit:] Fantastyczna bajka p.t. O dzielnym szewczyku, pięknej królewnie i królu Gwoździku. (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o przedstawieniu dla dzieci 6 i 8 grudnia 1947 r. w sali teatru: Chopina 8 w Sopocie staraniem zespołu OMTUR.
Data wydania na podstawie odręcznej notatki na afiszu.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Teatr; Sopot (woj. pomorskie); Afisz teatralny