Business Periodicals Collection - EBSCO Publishing (Ipswich, MA : Ebsco Pub., 2002)
Baza naukowa z zakresu biznesu - obejmuje wiodącą kolekcję publikacji w formie bibliograficznej i pełnotekstowej. Zawiera indeksy i abstrakty najważniejszych czasopism naukowych z dziedziny biznesu z archiwami od 1886. Ponadto baza udostępnia możliwe do wyszukania cytowane przypisy odnośnie ponad 1 200 czasopism.
Ukazuje się od 2002 roku.
Stanowi odpowiednik bazy Business Source Complete dostępnej online
Win95 lub nowszy.
Keywords: Biznes -- bazy danych; Ekonomia -- bazy danych; Wydawnictwa elektroniczne