Mistrzowie chrześcijańskiej mistyki : Mistrz Jan Eckhart i św. Jan od Krzyża / Paweł Placyd Ogórek OCD. - Ogórek, Paweł Placyd (1938- ).
1. "Abgeschiedenheit" Eckharta a zagadnienie wyrzeczenia według św. Jana od Krzyża. 2. Chrystocentryzm Mistrza Eckharta i Doktora Mistycznego. 3. Natura i działanie łaski według Eckharta a św. Jana od Krzyża. 4. Zjednoczenie mistyczne w ujęciu Mistrza Eckharta a w doktrynie Doktora Mistycznego.