Illustrissimus et excellentissimus dominus dn. Adamus in Czasniki a Casanow curiae Regni Poloniae mareschalcus [...]. - Falck, Jeremiasz (ok. 1610-1677) (1650)
Przedstawia Adama Kazanowskiego, popiersie lekko w lewo, głowa 3/4 w prawo, w owalnej, profilowanej ramie, pod którą tablica z napisem tytułowym.