[Afisz teatralny. Incipit:] Wileński Teatr Łątek (Marionetek) daje bajkę Andersena Słowik w 5 odsłonach z prologiem ... ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz teatralny informujący o przedstawieniu. Opracowanie plastyczne: Olga i Ewa Totwen, adaptacja sceniczna: Hanna Januszewska i Ewa Totwen.