Adolph Stoevesandt Landschafts- und Architektur Maler. ([Königsberg], 1838)
Przedstawia portret w popiersiu malarza i architekta Adolpha Stoevensandta (1808-1838).
U dołu pod kompozycją tytuł - podpis: Adolph Stoevesandt Landschafts- und Architektur Maler. Geboren den 25. Juli 1808 gestorben den 7. Juli 1838 zu Danzig.
Poniżej podpisu sygnatura drukarza wydawcy i miejsce wydania: Gedruckt bei Falk & Zänkert in Königsberg.
Data powstania na podstawie biografii portretowanego.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Keywords: Grafika portretowa -- 19 w; Grafika -- Niemcy -- 19 w