Rola miłości w zjednoczeniu mistycznym chrześcijanina z Bogiem w piśmiennictwie Sługi Bożego Zygmunta Szczęsnego Felińskiego / Tomasz Trzaskawka. - Trzaskawka, Tomasz (1966- ).
1. Skutki miłości w mistycznym zjednoczeniu z Bogiem. a. Pełne przylgnięcie do woli Bożej. b. Człowieczeństwo Jezusa udziałem miłości serca ludzkiego. c. Zjednoczenie przeobrażające kresem rozwoju życia duchowego w miłości Bożej. 2. Szczególne, wspólne skutki miłości, wiary i nadziei w życiu duchowym. a. Pokój i radość wewnętrzna. b. Pragnienie chwały Bożej oraz troska o doczesne i wieczne dobro każdego człowieka. c. Uczestnictwo chrześcijanina w chwale Pana.