[Russische Gefangene auf dem Hof der Husarenkaserne Langfuhr] (s. n., 1914)
Przedstawia wprowadzenie przez wojska pruskie kolumny jeńców rosyjskich do koszar we Wrzeszczu, na pierwszym planie trzech husarów z eskorty.