[Afisz. Incipit:] Państwowa Średnia Szkoła Muzyczna w Gdyni ... opera dziecięca "Trójka murarza Dzięcioła" ... ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o występie uczniów Państwowej Średniej Szkoły Muzycznej w Gdyni 21-22.05.1955 r. Muzyka Władysława Walentynowicza, libretto Ireny Piątkowskiej i Stanisława Górskiego. Reżyseria i kierownictwo wokalne Stanisława Świłło, scenografia Bronisław Szul, kierownictwo artystyczne Emanuel Wieczorek.