Ex Libris V. Poppe - Svengsbír, Jiŕí (1921-1983).; Poppe, Václav (1909-1981). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1967)
W obramowaniu kościół św. Mikołaja w Pradze na Małej Stranie, u dołu napis: Ex Libris V. Poppe, pod wyobrażeniem ryte nazwisko artysty.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Czechy -- 20 w