Do Nauczycielstwa szkół ludowych! (Łódź : [s.n.], 1915)
Odezwa do nauczycieli szkół początkowych łódzkich z 15.08.1915 r.
Keywords: Szkoły -- Polska -- 1900-1945 -- druki ulotne; Wojna światowa (1914-1918) -- Polska -- druki ulotne