Wyzwania stojące przed wolontariatem hospicyjnym w szkołach / Piotr Krakowiak. - Krakowiak, Piotr (1965- ).
Zakres i treść: od "wolontariatu z łapanki" do stałej współpracy z ośrodkiem hospicyjnym, edukacja na temat końca życia i wolontariat jako wyzwanie do ciągłego rozwoju, od akcji do wolontariatu medycznego i pracy socjalnej na rzecz ciężko chorych, nowe szanse i zakresy rozszerzenia wolontariatu hospicyjnego w szkołach.