Gdańsk Fragment murów obronnych Głównego Miasta z około 1400 r. w głębi wieża kościoła NMP / fot. K. Jabłoński. - Jabłoński, Krzysztof (1930-2014) (Biuro Wydawniczo-Propagandowe RSW Prasa-Książka-Ruch, 1970)
Przedstawia Targ Węglowy i Wielką Zbrojownię, ok. 1975 r.