Gdańsk Fragment murów obronnych Głównego Miasta z około 1400 r. w głębi wieża kościoła NMP - Jabłoński, Krzysztof (1930-2014).; Przedsiębiorstwo Upowszechniania Prasy i Książki "Ruch". ([Warszawa] : Biuro Wydawniczo-Propagandowe RSW Prasa-Książka-Ruch, 1970)
Przedstawia Targ Węglowy i Wielką Zbrojownię, ok. 1975 r.
Miejsce wyd. wg działalności wyd., data wg przedstawienia.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1945-.; Wielka Zbrojownia (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1945- -- karty pocztowe