Pierwszy wieczór pieśni ludowej - Gdański Chór Męski "Moniuszko". (Gdańsk : [s.n.], 1923)
Program koncertu, który miał miejsce w gdańskiej Strzelnicy na Promenadzie 22.04.1923 r.
Keywords: Życie muzyczne -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- druki ulotne