[Marien-Torbogen i. Sommer] - Hellingrath, Berthold (1877-1954). ([Gdańsk, 1910)
Widok na Bramę Cmentarną przy Kościele Mariackim w Gdańsku i tyły dwóch domów ul. Piwnej widziane od strony dziedzińca kościelnego.
Tyt. na podst. dopisu ołówkowego na grafice. W cytowanej bibliogr. widnieje tytuł "St. Marien. Ratstür." i data powstania.
Miejsce wyd. na podst. życiorysu autora.
Schwarz, Friedrich, Danzig im Bilde, Danzig 1913
Keywords: Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- widoki; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- w sztuce; Główne Miasto (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- w sztuce