Pierwszy koncert muzyki jazzowej "Królestwo Jazzu". (Gdynia : [s.n.], 1945)
Afisz inf. o koncercie, który miał miejsce w sali Teatru Domu Marynarza na Skwerze Kościuszki 12 22.10.1945 r.
Oprócz orkiestry jazzowej wystąpiła Danuta Olsen.
Keywords: Życie muzyczne -- Polska -- Gdynia -- 1945-1970 -- druki ulotne; Muzyka jazzowa -- Polska -- Gdynia -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdynia (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdynia (Polska) -- 1945-1970 -- źródła