Europejskość i polskość literatury naszego renesansu / Zbigniew Nowak. - Nowak, Zbigniew (1927-2015) ([Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego], 1987)
Recenzja książki: Europejskość i polskość literatury naszego renesansu / Janusz Pelc. - Warszawa, 1984.