Ex Libris Dr Stanisław Aulich : X Międzynarodowy Kongres Exlibrisu Polska Kraków 1964 / A. Bortowski. - Bortowski, Andrzej (1938- ). (1964)
Korzenie i ścięty pień drzewa. Napis u góry: X Międzynarodowy Kongres Exlibrisu Polska Kraków 1964, u dołu: Ex Libris Dr Stanisław Aulich. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.